"Vācija ir viena no šī čempionāta vispārliecinošākajām komandām, pagājušā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēja. No otras puses – ja mēs uzvarējām zelta un sudraba ieguvējus, tad bronzas ieguvēji ļoti loģiski iekļaujas ķēdē kā nākamie," tā raidījumā "Aizmugure" atzīmēja sporta medija "MVP" galvenais redaktors Ingmārs Jurisons. Bijušais Latvijas izlases basketbolists Rinalds Sirsniņš savukārt atzīmēja – Latvijai ir spēcīgi slepenie ieroči pret Vācijas līderiem.

Jau vēstīts, ka līdz ar uzvaru pār Brazīliju, Latvijas basketbolisti nodrošinājuši sev vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kur trešdien 6. septembrī tiekas ar Vācijas izlasi.

Jurisons raidījumā atzina, ka Vācija bijis tieši tas pretinieks, kuru viņš visnelabprātāk redz stājoties Latvijas ceļā. "Ja mēs paskatāmies uz spēli kopumā, Vācijai ir astoņi spēlētāji, kam ir daudz minūšu. Ir zināmas paralēles ar Latvijas spēli – dziļš sastāvs, daudzveidīga iespēja manevrēt, spēcīgi lomu spēlētāji un vienlaikus līderi savās pozīcijās," viņš atzīmeja. Jurisons gan atgādināja, ka cīņā ar Latviju favorītu statuss nepalīdzēja ne olimpiskajai vicečempionei Francijai, ne pasaules čempionei Spānijai, un zaudēt mums var arī vācieši, kuri ir tikai Eiropas čempionāta bronzas medaļnieki.

Šai domai piekrita arī Sirsniņš, kurš arī ieskicēja Latvijas ieročus cīņā ar Vācijas līderiem, kā Deniss Šrēders. "Es redzētu, ka Artūram Kurucam būs iespēja "pasegt" Šrēderu. Artūrs māk "palīst zem ādas" un Šrēders nav tas psiholoģiski noturīgākais, savaldīgākais. Noteikti treneriem jau ir gatavs plāns, uz ko vāciešiem "uzspiest"," viņš teica.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Sirsniņš norādīja, ka pēc spēles pret Franciju, viņam vairs neesot bijis šaubu, ka Latvija ar pasaules grandiem var spēlēt līdzīgu spēli. Jurisons uzsvēra "trenera fenomenu", atgādinot, ka Luka Banki pārņēmis komandu, kas nav kvalificējusies pat Eiropas čempionātam, un divu gadu laikā aizvedis to uz pasaules labāko astotnieku.

Sirsniņš atzīmēja, ka Spānijas izlasē šogad nespēlēja naturalizētais amerikānis Lorenzo Brauns, kas būtiski samazinājis šīs izlases spēku, tomēr spāņi tik un tā bijuši ļoti spēcīgi. Viņaprāt, Latvijas spēku īpaši parādījusi mūsu spēja ar maza auguma centra spēlētājiem tikt galā ar spāņiem šajā pozīcijā. Jurisons savukārt atzina, ka Latvijas izlase spēlējusi tik sabalansēti, ka grūti izcelt pat divus vai trīs līderus.

Pievēršoties mačam pret Brazīliju, Jurisons atzīmēja – ja tu uzvari Spāniju un Franciju, tad nobīties pret Brazīliju nav dienas kārtībā. Sirsniņš savukārt atzīmēja precizitāti trīspunktu metienos – "beidzot iekrita visi "trīnīši", kam bija jāiekrīt".

Pret Brazīliju īpaši spīdēja Andrejs Gražulis, bet Jurisons viņa sniegumu neatzina par pārsteidzošu – viņaprāt, kā Gražulis sācis turnīru, tā turpina, un ja pretinieki turpina viņu nenovērtēt – tā jau vairs nav Latvijas problēma. Sirsniņš tikmēr uzsvēra Gražuļa lielisko sniegumu zem groza un prasmi gūt punktus metot bumbu pār par sevi garāku spēlētāju galvām.

Pievēršoties pārējiem izslēgšanas spēļu "zariem", Jurisons prognozēja, ka ASV nedos cerības Itālijai, Kanāda uzvarēs Slovēniju, bet Lietuvas un Serbijas duelis būs basketbola klasika – starp abām komandām ir sena sāncensība. Sirsniņš piekrita, ka ASV pēc "pēriena" no Lietuvas spēs koncentrēties par visiem 100% un "pāries pāri" Itālijai. Lietuva viņaprāt varētu uzvarēt Serbiju, bet Slovēnijas un Kanādas duelī daudz ko noteiks tas, cik brīnumainu spēli pratīs rādīt slovēņu superzvaigzne Luka Dončičs.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!