"Šajā brīdī man žēl Dāvi, jo ticu, ka viņš šo metienu vēl pēc tam galvā izmeta 1000 reizes. Ticu arī, ka viņa lielais metiens vēl ir priekšā," tā raidījumā "Aizmugure" par Dāvja Bertāna pēdējo metienu Latvijas ceturtdaļfināla spēlē pret Vāciju komentēja bijušais basketbolists Salvis Mētra. "Delfi" žurnālists Toms Ģigulis jautāja: "Kam mēs vēl drīzāk uzticētu to pēdējo trīspunktu metienu, ja ne Dāvim?"

Jau vēstīts, ka Latvija Pasaules kausa basketbolā ceturtdaļfinālā zaudēja Vācijai ar rezultātu 81-79. Spēles pēdējās sekundēs Bertānam bija iespēja "izraut" uzvaru, tomēr viņa mestais trīspunktu metiens grozā neiekrita.

Mētra aicināja iejusties basketbolistu prātā, pirms kritizēt viņu darbības spēles pēdējās sekundēs. Viņš atzīmēja, ka pēc tam, kad Vācija sava pēdējā uzbrukuma laiku bija novilcinājusi līdz pēdējam, Latvijas pretuzbrukumam atlika mazāk kā desmit sekundes. Tomēr arī ar to būtu pieticis lai izveidotu gana agresīvu uzbrukumu. Kad Dāvis Bertāns saņēma bumbu, viņam bijusi iespēja atdot piespēli Artūram Žagaram, tomēr saprotams, kādēļ Bertāns to nedarīja, spēles situācijā nepārredzot, kas notiek apkārt. "Kas mani ļoti pārsteidza, ka šajā brīdī ne Kristers [Zoriks -red.], ne tas pats Žagars nerāva uz priekšu un nemēģināja kaut ko saasināt, jo tajā brīdī [Vācijas spēlētājs Īzaks – red.] Bonga nebūtu tik augtu apstādinājis Dāvi, un metiens nebūtu bijis tik tālu," prātoja Mētra.

Viņš gan uzsvēra, ka kopumā nevarot būt pārmetumu Bertānam par šo metienu. "Ja viņš būtu iemetis, viņš būtu Latvijas sporta leģenda," teica Mētra.

Ģigulis tikmēr norādīja – šī situācija bijusi tipisks "Bertāna metiens", un viņam šajā turnīrā sanācis iemest arī sarežģītākus trīspunktniekus. "Ja tur sāktos kaut kādas piespēles, neizlēmība... Daudz sliktāk būtu, ja mēs vispār nebūtu izmetuši vai izmetuši kaut ko pilnīgi samocītu. Mums ir snaiperis, viens no labākajiem šajā turnīrā, viņam tas ir jāmet," uzsvēra Ģigulis.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Mētra atzina, ka vakars pēc zaudējum Vācijai bijis sāpīgs un pārdomām bagāts. Ģigulis citēja dziesmu "Sāp naktī salauzta sirds".

Latvijas izlasei brīnišķīgi izdevās neitralizēt Vācijas līderi Denisu Šrēderu. Mētra slavēja Latvijas treneru korpusa spēju izdomāt taktiku, kas spēj "palīst" šādām spēlētājam "zem ādas" un ierobežot viņa labās īpašības. Ģigulis savukārt uzslavēja Šrēderu, kurš pat redzot, cik slikti vedas spēle, turpināja pildīt komandas līdera funkciju un rauties uz priekšu.

Apspriežot pārējos ceturtdaļfinālu mačus Ģigulis atzīmēja, ka ASV joprojām ir galveni pretendenti uz zeltu. Mētra piekrita, ka pēc zaudējuma Lietuvai amerikāņi acīmredzot izdarījuši secinājumus, tādēļ šobrīd nav redzams, kas viņus varētu apstādināt.

Runājot par Slovēnijas un Kanādas maču, kurā slovēņi zaudēja, bet viņu līderis Luka Dončičs saņēma divas tehniskās piezīmes un bija spiests laukumu pamest, Mētra atzina, ka slovēņi bez Dončiča un slovēņi ar Dončiču ir kā diena pret nakti – šis viens spēlētājs dod 75% komandas spēka. "Delfi" korespondents Manilā Jānis Bendziks piebilda, ka Dončičs ļoti centies "strādāt uz tiesnesi" un tādējādi arī izpelnījies piezīmes – ja zvaigzne būtu spējis "aiztaisīt muti un spēlēt", rezultāts varēja būt pavisam cits.

Saruna notika vēl pirms Latvijas mača ar Itāliju. Gan Ģigulis, gan Mētra pauda pārliecību, ka Latvijas basketbolisti ir gana fiziski sagatavoti un treneri spējīgi noskaņot spēlei, lai mēs spēlē rādītu labu sniegumu.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !