Latvijas basketbola izlases panākumu ēnā futbola izlase piedzīvojusi zaudējumu divās spēlēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Ieilgusī neveiksmju sērija raisījusi diskusiju publiskajā telpā par galvenā trenera Daiņa Kazakeviča atlaišanu. Vai trenera krēsls ir sašķobījies? Kas sagaida Latvijas izlasi tuvākajos gados? Par to sporta diskusiju raidījumā "Aizmugure" žurnālists Uldis Strautmanis sarunājās ar kolēģiem - sporta žurnālistiem Anatoliju Kreipānu un Matīsu Timofejevu.

Pamatlaikā Latvija nav uzvarējusi desmit spēles pēc kārtas (viena uzvara "pendelēs" Baltijas kausā), bet iepriekšējais panākums pamatlaikā gūts 2022. gada 14. jūnijā Lihtenšteinā. Šajās desmit spēlēs divos Baltijas kausa mačos bija neizšķirts pamatlaikā, viens neizšķirts pret Andoru, bet septiņos mačos piedzīvoti zaudējumi.

Šobrīd notiekošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvija ir viena no sešām izlasēm, kas pēc septembra spēlēm vēl nav guvusi nevienu punktu un savā grupā ir izteikti pēdējā vietā – Velsai un Armēnijai ir pa septiņiem punktiem, bet Turcijai un Horvātijai ir pa desmit punktiem.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!