Šonedēļ Eiropas Parlaments (EP) Strasbūrā sanāk uz pelnārsesiju. Tā būs pirmā, kopš Eiropas Komisijas prezidente Ursula fon der Leiena izziņojusi komisāru portfeļu sadalījumu. Kopš vēlēšanām turklāt pagājis gana daudz laika, lai parlamenta politisko grupu ideoloģija un spēku samēri būtu izkristalizējušies, un Eiropas politikas vērtāji varētu secināt, kādā virzienā EP mūs stūrēs turpmākos piecus gadus? Par to 19. septembra pulksten 13.00 EP vēlēšanām veltītā raidījumu cikla "Nākamais, lūdzu!" noslēdzošajā izlaidumā Ansis Īvāns spriež ar ekspertiem.

Diskusijā piedalās Latvijas Ārpolitikas institūta direktors, Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors Kārlis Bukovskis, biedrības "Eiropas kustība Latvijā" viceprezidente Lolita Čigāne un politoloģe, Rīgas Stradiņa universitātes docētāja Lelde Metla-Rozentāle.

Viss "Delfi" saturs par EP vēlēšanām ērtā un pārskatāmā veidā būs pieejams te.

Šo satura ciklu "Nākamais, lūdzu!" līdzfinansē Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!