Ikvienai dzīvai radībai, lai tā augtu un attīstītos, nepieciešama barība. Uz mājdzīvnieku uzturu pēdējo gadu laikā vairs neraugāmies tik šauri, lai redzētu tikai sausās barības graudiņus un gaļas konservus. Mūsdienās suņu un kaķu saimnieki ievieš uzturā dažādas diētas, piemēram, veģetāru, vegānisku, svaigēšanu, BARF un citas. Bet vai tas, kas der vienam, der visiem? Par diētu "modi", saimnieku pieļautajām kļūdām un citiem uztura jautājumiem runājam dzīvnieku aprūpes centrs "PetCity" un "Delfi Brand Studio" podkāstā "Mājas mīlulim".

Šajā epizodē vairāk runājam par to, kas interneta laikmetā pamanāmāks, – diētām un to "modes" kliedzieniem. Visbiežāk tieši suņu saimnieki ir tie, kas pamana sociālajos tīklos pieredzes stāstus, piemēram, par suņiem svaigēdājiem, kuri pārtiek no svaigas gaļas. Vai pēkšņi cenšoties ieviest ko jaunu, piemēram, astoņgadīga suņuka uzturā, nenodarīsim kaitējumu mīlulim? Un ja mainīt mīluļa diētu – kā to darīt vislabāk?

Veterinārārste arī runā par to, ka sausās dzīvnieku barības nemaz nav tik peļamas, kā varētu šķist. Taču, lai mīlulim iegādātos patiešām labu un vērtīgu, ir jāieskatās sastāvā, nevis jāskatās tikai uz cenu. Kas vēl jāzina par "paku" barībām un četrkājaino draugu barošanu, lai nepieļautu kļūdas? Kādus pārtikas produktus noteikti nedot suņiem un ar kādu gaļu nebarot mazus kaķēnus? Atsevišķa tēma, kuru pārrunā eksperte – dažādu ēdienu un pat šokolādes konfekšu došana mājdzīvniekiem – kādu ļaunumu šāda rīcība var nodarīt veselībai. Vērtīgas atbildes uz pieminētajiem jautājumiem podkāsta vadītāja KATŌ uzzinās no "PetCity" veterinārārstes Ksenijas Polonskas.

Klausies un uzzini vairāk par mājdzīvnieku uzturu "Mājas mīlulim" sarunā – "YouTube" video formātā vai "Spotify" audio formātā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!