Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Ceturtdienas pievakarē Rātslaukumā svinīgi tika atklāts FIA pasaules autorallija čempionāta (WRC) posms, kas pirmo reizi vēsturē norisināsies Latvijā.

Vecrīgā bija pulcējušies brangs pulks rallija mīļu, kuri varēja klātienē iepazīties ar braucējiem un viņu sacīkšu automašīnā. Norisinājās atklāšanas ceremonija, turklāt tika dots arī ceremoniālais starts, kam sekoja visu dalībnieku parādes brauciens Vecrīgā, foto pie Brīvības pieminekļa un brauciens cauri Rīgai un Biķernieku trasi, kur ceturtdien tiek aizvadīts pirmais ātrumposms.

Latviju sacensībās pārstāvēs trīs ekipāžas - Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ("Ford Puma Rally1 Hybrid"), Matīss Mežaks/Arnis Ronis ("Škoda Favia Evo") un Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds ("Škoda Fabia RS").

Kopā ekipāžām Latvijā būs jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptvers teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!