Foto: DELFI

Polijas rallijā demonstrētais labais sniegums nebija nejaušība, un latviešu braucējs Mārtiņš Sesks ver vaļā sev durvis uz palikšanu FIA pasaules autorallija čempionātā (WRC), sarunā ar "Delfi" norāda sportista tēvs Uldis Sesks.

Sestdiena ar astoņiem ātrumposmiem ir "Tet Rally Latvia" sacensību garākā diena. Tajā cīņu par otro vietu kopējā ieskaitē aizvada pašmāju pilots Sesks, kurš brauc ar "M-Sport" komandas sagatavoto "Ford Puma Rally1 Hybrid" spēkratu. Latvietis sīvi cīnās ar pasaules čempioniem rallijā.

"WRC rallija" dienasgrāmatā, sarunājoties ar "Delfi" sporta žurnālistu Jāni Bendziku, Uldis Sesks akcentē, ka viņa dēls Mārtiņš ar savu jauno braucamo "Ford Puma" ir ļoti sadraudzējies. "Rallija turpinājumā atdeve no pirmā sešinieka braucējiem būs maksimāla," domā Sesks. "Mārtiņam ir svarīgi noturēt ritmu un nepārspīlēt. Jābrauc savā tempā un neskatīties daudz uz rezultātu."

Jaunā rallija braucēja tēvs akcentē – piektā vieta Polijas WRC rallijā nebija pārpratums. "Tā ir skaidra brauktprasme, ar kuru var cīnīties. Tas, ka Mārtiņš var cīnīties ar autosporta lielvalstīm – Somiju, Franciju, Itāliju. Tas ir neticami. Tikpat kā pērn Latvijas hokeja izlase."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!