Foto: Gvido Mēteris

Noslēdzoties Latvijas vēsturē pirmajam FIA pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmam "Tet Rally Latvia", portāla "Delfi" beidzamajā rubrikas "WRC rallija dienasgrāmata" raidījumā viesojas pašmāju šī sporta veida leģenda Ivars Vasaraudzis un bijušais hokejists Oskars Bārtulis, kurš arī iemēģinājis roku stūrmaņa krēslā.

"Tet Rally Latvia" svētdien noslēdzās ar Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča iegūto septīto vietu, kaut gan vēl pirms pēdējā ātrumposma viņi bija trešie. Tomēr jau pašā "dopa" sākumā "Ford Puma" braucamo piemeklēja tehniskas ķibeles.

"Seskam šis bija tikai otrais WRC posms karjerā un parādīt tādu sniegumu..." studijā priecājās Bārtulis, kurš piebilst, ka Sesks ļoti labi ticis galā ar sev uzlikto spiedienu. "Kad esi augstā līmenī, sportistiem vajag šādus izaicinājumus. Jā, spiediens ir. Arī pirms Stenlija kausa finālspēles, bet līdz ko izej laukumā un pieskaries ripai, tas uztraukums pazūd. Domāju, rallijā ir tāpat."

*Studija ierakstīta brīdī, kad norisinājās "Tet Rally Latvia" noslēdzošais ātrumposms, kurā Sesks zaudēja iespēju kāpt uz goda pjedestāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!