Līdzšinējam ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) atkāpjoties no amata, "Jaunā Vienotība" (JV) kā nākamo šī amata kandidāti izvirzījusi pašreizējo labklājības ministri Eviku Siliņu. Kā politiķe Kā Siliņa veidos un vadīs jauno valdību – par to piektdien, 18. augustā, pulksten 15.15 "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" ar Siliņu sarunāsies žurnāliste Olga Dragiļeva.

Siliņa politikā ienāca 2011. gadā kā Zatlera Reformu partijas politiķe. Līdzīgi kā citi šī politiskā spēka pārstāvji, arī viņa, partijai izirstot, pievienojās "Vienotībai". Siliņa vairākas reizes startējusi vēlēšanās, bet Saeimā neiekļuva. Iepriekš vairākus gadus bijusi Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre, bet 2019. gadā kļuva par Kariņa "labo roku" jeb parlamentāro sekretāri. Pērn Siliņa ievēlēta 14. Saeimā un kļuva par labklājības ministri Kariņa valdībā.

Kariņam atkāpjoties, JV viņu izvirzījusi kā nākamo šī amata kandidāti. Siliņa jau paudusi, ka kā topošās valdības kodolu redz JV, "Zaļo un zemnieku savienību" (ZZS) un "Progresīvos", bet cerot arī uz "Apvienotā saraksta" un Nacionālās apvienības (NA) pievienošanos koalīcijai.

Ar ko Siliņas pieeja valdības veidošanā un vadīšanā atšķirsies no Kariņa, un kā pārbīdes valdībā ietekmēs virzību tādos valstij būtiskos jautājumu kā nodokļu politika, enerģētika, darba tirgus un citos? Skatieties raidījumā!

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!