Kas īpaši interesants un aktuāls šogad gaidāms sarunu festivālā "Lampa"? Kas uzstāsies vienmēr populārajā "Politiķu cepienā"? Un kādas mācības gūtas pēc pagājušā gada "izkliedētās" festivāla norises? Par to Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" runā ar sarunu festivāla "Lampa" direktori Ievu Moricu un "Delfi Plus" žurnālisti Laini Fedotovu.

Sarunu festivāls "Lampa" norisināsies Cēsīs 1. un 2. jūlijā. Šis būs jau astotais festivāls, un tajā uz 33 skatuvēm notiks vairāk nekā 250 pasākumi. Festivāla uzmanības lokā ir sabiedrībai aktuālas tēmas par praktiskiem un filozofiskiem individuāli un valstiski svarīgiem jautājumiem, sākot no gatavības krīzē un izvēlēm vēlēšanās, līdz samuraju mācībām un cieņai pret savu organismu.

Līdz ar diskusijām un jau tradicionālajiem notikumiem "Politiķu disko" un "Politiķu cepienu", smieklu devu varēs gūt arī sieviešu stendapā par vīriešiem, iesildīties dienai varēs kvīru rīta jogā un uzzināt par vides jautājumiem ātrajos randiņos ar "zaļajiem" aktīvistiem.

Gatavojoties 14.Saeimas vēlēšanām šoruden, "Lampā" būs vairāki tematiskie pasākumi - pārskats par 13. Saeimas darbu, diskusija par to, kurus deputātu kandidātus "sviedīsim pa labi" jeb ieskats vēlēšanu tinderī, tāpat notiks sarunas par sieviešu pārstāvniecību politikā un kam vispār nepieciešamas vēlēšanas.

Festivāla mājaslapā ir iespējams izveidot savu programmu, izmantojot rīku "Mana programma". Tajā iespējams atlasīt pasākumus atbilstoši sev tīkamai kategorijai un vieglā, pārskatāmā veidā izveidot aktuālo pasākumu sarakstu, ko viegli pārskatīt arī telefonā.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad "Lampa" piedāvās vairākus pasākumus angliski vai krieviski ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā, un atsevišķiem pasākumiem tiks nodrošināts tulkojums arī zīmju valodā.

Vairāku festivāla pasākumu norisei būs iespējams sekot līdzi arī portāla "Delfi" tiešraidēs.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!