Panettone ar olbaltuma cepuri un mandarīniem
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties svētku sezonai, galdā tiek celtas īpašas garšas, kas simbolizē siltumu un kopā būšanu. Viens no šiem gardumiem ir tradicionālais itāļu "Panettone" – gaisīgs un viegli salds kēkss, kas iemieso mīlestību un dalīšanās prieku, padarot to par iecienītu desertu daudzās ģimenēs. Sagaidot Pirmo adventi, "Maxima Latvija" kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi īpašu recepti, kurā tradīcijas satiekas ar mūsdienīgu garšu – "Panettone" franču tosts ar mandarīniem, kraukšķīgām mandelēm un itāļu merengu – vieglu un gaisīgu olu baltuma un cukura masu.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.Klasiskais Panettone kēkss mandeles4 gab.olas150 gcukurs200 gkrēmsiers sviests cepšanai mandarīni

Pagatavošana

1

"Panettoni" sagriež 2 centimetru biezās šķēlēs.

2

Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

3

Olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru un krēmsieru.

4

Panē "Panettones" šķēles olu dzeltenuma, krēmsiera maisījumā un cep sviestā uz vidēji karstas pannas no abām pusēm.

5

Olu baltumu saputo ar cukuru.

6

Masu liek uz apceptās "Panettones" šķēles un turpina cept cepeškrāsnī 5 minūtes 200 grādos.

7

Pasniedz ar mandarīniem un mandeļu skaidiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!