Linda Šeļakova-Paulauska gatavo šokolādes fondantu
Foto: Publicitātes foto

Gada nogale teju ar roku sasniedzama, un pavisam drīz jau būs klāt arī daudzu gaidītais Ziemassvētku laiks – laiks, kad būt kopā ar vistuvākajiem, radīt prieku un pārsteigt viņus ar dažādiem gardumiem. Horeogrāfe un digitālā satura veidotāja, šova "Ir talants!" tiesnese Linda Šeļakova-Paulauska par prieku vīram un ģimenes draugiem kopā ar šefpavāru, "Rimi" Gardēdi Normundu Baranovski gatavo Ziemassvētku fondantu.

Ikdienā Lindas ģimenei biežāk gatavo vīrs Andrejs, viņa pati lielākoties meistaro dažādus svaigos salātus. Viņas ierastā ēdienkarte ir auzu pārslu putra ar medu un pilnpienu brokastīs, kāda zupa, piemēram, vistas vai borščs pusdienās un salāti vai zivs vakariņās. Savukārt tad, kad ciemos nāk radi un draugi, Linda gatavo siera kūku (starp draugiem valda vienprātīgs uzskats, ka tā viņai padodas vislabāk), bet vīrs – lazanju, kas viņa izpildījumā ir viens no Lindas mīļākajiem ēdieniem.

"Iepirkšanos parasti plānojam uz nedēļu, iepērkamies svētdienās vai pirmdienās," stāsta Linda. "Pirms tam izskatām, kur ir atlaides, uztaisām sarakstu un tad visus veikalus apbraukājam. Apmēram divās stundās izbraucam, un ir miers, ja bērnu nav līdzi, tad pat izdodas to paveikt ātrāk."

No iegādātajiem labumiem ik pa laikam top arī Lindas iecienītie ēdieni – jau minētā vīra gatavotā lazanja, kā arī grieķu salāti un šokolādes fondants. Šoreiz viņa iepriecina vīru Andreju un ģimenes draugu xx, galdā ceļot vienkārši, ātri un lēti pagatavojamu Ziemassvētku fondantu, kurā arī ir daudz gardas šokolādes.

Noskaties video un gatavojies Ziemassvētkiem arī tu!

Ziemassvētku fondants

  • 5 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 35 min

  • Izmaksas kopā: 5,53 eiro

  • Cena par porciju: 1,10 eiro

Foto: Publicitātes foto
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gtumšā šokolāde cepšanai450 gvaniļas saldējums60 gkviešu milti3 gab.olas110 gcukurs110 gsviests2 gpiparkūku garšvielas pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Iesmērē keramiskās formiņas ar sviestu un ieber nedaudz miltu – tā, lai tie pielīp pie trauciņa malām.

2

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu.

3

 Olas sajauc ar cukuru un samaisa.

4

Miltiem pieber piparkūku garšvielas un nedaudz sāls. Miltu maisījumu pievieno olas un cukura masai.

5

Pēc tam pievieno šokolādes masu un pilda ietaukotās formiņās.

6

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 12 minūtes. 

7

Ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no formiņas, to apgāžot. 

8

Pasniedz ar saldējumu – Linda īpaši iesaka vaniļas vai cigoriņu garšu!

9

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!