Nekas tā nesilda miesu un dvēseli kā sātīgs, garšīgs mājas ēdiens. Dziedātāja Katrīna Dimanta kliedē ziemas saltumu "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē, kur gatavo vistas un dārzeņu sacepumu producentam un mūziķim Andrim Matsonam.
Katrīna Dimanta savā virtuvē ir galvenais un vienīgais pavārs. Pašas virtuve – pašas noteikumi! Tāpēc Katrīna cenšas sev maksimāli atvieglot gatavošanu: viņa iepērkas reizi nedēļā, pērk to, kas izdevīgāk, un izvēlas produktus, kuri var ilgāk saglabāties svaigi.
Ikdienā Katrīna mēģina rast labu līdzsvaru starp "garšīgi" un "veselīgi" – ēd to, kas viņai garšo, bet arī seko līdzi ēdiena uzturvērtībai. "Man patīk gatavot zupas. Viesiem parasti pagatavoju uzkodas vai kādu gaļas ēdienu – cepeti, lazanju," atklāj Katrīna.
Viņas pašas visu laiku mīļākais ēdiens ir steiks, un bez gaļiņas neiztikt arī šoreiz – dziedātāja gatavo vistas un dārzeņu sacepumu, ar ko cienāt producentu un mūziķi Andri Matsonu.
Vistas un dārzeņu sacepums
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 min
Izmaksas kopā: 4,31 eiro
Cena par porciju: 2,15 eiro
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Novāri kartupeļus ar visu mizu un sarīvē sieru.
Pagatavo Bešamela mērci: katlā lej eļļu, pieber universālo garšvielu maisījumu un pievieno ēdamkaroti miltu. Samaisi visu kopā un pasildi. Pievieno 300 ml piena un maisi, līdz mērce sabiezē.
Sagriez smalkāk ziedkāpostu, nomizo novārītos kartupeļus un sagriez kubiņos, pievieno burkānu kubiņu un zirnīšu maisījumu. Sagriez vistu kubiņos. Samaisi visas sastāvdaļas kopā un pievieno nedaudz sarīvēto sieru.
Bešamela mērcei pievieno vienu olu, samaisi. Visu masu pielej klāt dārzeņu – vistas maisījumam.
Liec masu cepamtraukā, uzber pāri palikušo, sarīvēto sieru un liec cepties 190 grādos 20–25 minūtes. Pasniedz siltu.