Foto: Publicitātes foto
Ar īpašu pasākumā kinopilsētiņā "Cinevilla" 31. jūlijā tiks atzīmēta populārās latviešu filmas "Vella Kalpi" 40. jubileja, portālu "Delfi" informē organizatori.

Pasākums sāksies 11:00, ar mācītāja Samsona sprediķi un dažādā, citām aktivitātēm. Kinopilsētiņa tiks sadalīta vairākos sektoros. Katrā no tiem norisināsies dažādas izklaides, kuras varēs gan vērot, gan arī aktīvi piedalīties.

"Samsona nešana uz baznīcu", "Alus dzeršanas sacensības", ēšanas sacensības "Vēl vien` cuciņ", "Kas mīlējas tas ķīvējas", "Pliko zviedru karakalpu skrējiens"- tie ir tikai dažu konkursu nosaukumi. Līdzīgas aktivitātes risināsies arī pie alus teltīm. Katram būs iespēja izmēģināt roku viduslaiku ieroču lietošanā, vai pielaikot attiecīgā laikmeta apģērbus. Visiem nogurušajiem būs iespēja apmeklēt amatnieku tirgu vai vērot dažādu pašdarbnieku kolektīvu uzstāšanos uz centrālās skatuves.

Īpašs pasākums būs jaunu filmas "Vella kalpi" epizožu filmēšana - reālas kinoproves, neskaitāmi uzņemti jauni filmas kadri, galvenās personas un masu skatu dalībnieki. Visiem būs iespēja izmēģināt sevi aktiera amatā.

Pasākuma organizatori aicina ciemos braukt visas ģimenes lokā, jo padomāts ir arī par mazajiem. "Mazais stiprinieks" ("jaunais Rīgas sargs") būs domāts dažāda vecuma bērniem. Bērni varēs iejusties viduslaikos, izpildot sešu uzdevumu joslu ar iespēju iegūt dāvaniņas. Stiprinieki varēs parādīt sevi pakavu mešanā, lekšanā ar maisu, ''ķekatās'', karietes rata ripināšanā, sienu maisa mešanā un zīmēšanā.

Biļetes cena pieaugušajiem – 3 lati, skolēniem un Latvijas pensionāriem – 1 lats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!