Fоtо: LETA

Plānojot brīvdienu braucienus, autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem ceļu remontdarbu posmos. Pierīgā jau no dienas vidus satiksme var būt palēnināta, ziņo VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Tāpēc autovadītājus tā aicina savlaicīgi plānot maršrutus un rēķināt papildu laiku ceļam un ceļā ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Atsevišķos būvdarbu posmos svētku brīvdienu laikā ir samazināts pagaidu luksoforu skaits, tomēr lielākoties tie saglabāsies.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem:

  • uz Jelgavas šosejas (A8):

    no Jaunolaines līdz Rīgai ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 40 minūtes;

    no Dalbes līdz tiltam pār Vircavas upi ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, līdz trīs luksoforu posmiem, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks līdz pat stundai;

  • Vidzemes šosejas (A2) posmā no pagrieziena uz Cēsīm (P20) līdz Rīdzenei līdz septiņiem luksoforu posmien un lokāls apbraucamais ceļš, ātruma ierobežojumi 70 un 50 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 45 minūtes;

  • gar autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11) no Liepājas līdz Bernātiem izbūvē gājēju un velo infrastruktūru, atsevišķās vietās ir ceļa sašaurinājums un ieveisti divi pagaidu luksoforu posmi. Visa posma šķērsošanai nepieciešamas 20 minūtes.

Satiksmes ierobežojumi noteikti vairākos posmos arī uz valsts reģionālajiem autoceļiem, tostarp Ventspils–Kolka (P124), Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10), Ventspils–Dundaga (P77), Umurga-Cēsis-Līvi (P14), Alūksne-Ape (P39), Skrunda–Aizpute (P117), kā arī daudzviet citur.

LVC rosina ielūkoties tās mājaslapā, kur ir plašāka informācija par visiem būvdarbu posmiem un ierobežojumiem tajos, apsvērt alternatīvas nokļūšanas iespējas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !