Foto: DELFI

Rīgas pašvaldība piedāvās palīdzību iedzīvotājiem, kuri agrā svētdienas rītā tika evakuēti no ugunsgrēkā cietušajām daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām Grīziņkalnā, Jāņa Asara ielā, informē pašvaldības pārstāvji.

Jau ziņots, ka šonakt plaši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) spēki bija iesaistīti ugunsgrēka dzēšanā Jāņa Asara ielā Rīgā, kur dega vairākas ēkas, kā arī pagalmā esošie transportlīdzekļi – vieglās automašīnas un motocikls, informēja VUGD.

No ēkām evakuētajiem iedzīvotājiem tika nodrošināta iespēja uzturēties "Rīgas satiksmes" autobusā, kā arī dzeramais ūdens. Pēc ugunsgrēka lokalizēšanas daļa apkārtējo māju iedzīvotāju atgriezās savās dzīvesvietās.

Patlaban notiek pašvaldības dienestu saziņa ar evakuētajiem iedzīvotājiem, kuriem pēc sākotnējā atzinuma par ēkas stāvokli nepieciešamības gadījumā piedāvās gan pagaidu izmitināšanas iespējas, gan krīzes pabalstu, gan citu sociālo palīdzību. Uz pagaidu izmitināšanu vēl neviens nav pieteicies.

Ja ēka pēc ugunsgrēka vai citas nelaimes nav izmantojama, dzīvokļu īpašniekiem Rīgas pašvaldība piedāvā saņemt gan sociālo palīdzību, gan iespēju apmesties pagaidu izmitināšanas vietā.

Evakuētajiem iedzīvotājiem ir tiesības pašvaldībā saņemt krīzes pabalstu – līdz 700 eiro vienam cilvēkam vai līdz 1400 eiro ģimenei.

Pabalstu krīzes situācijā var pieprasīt divu mēnešu laikā no krīzes situācijas rašanās dienas.

Iedzīvotāji var vērsties ar iesniegumu krīzes pabalsta saņemšanai Rīgas Sociālajā dienestā, sazinoties pa tālruni 67105048.

Tāpat iedzīvotāji aicināti vērsties Sociālajā dienestā, ja nepieciešama kāda cita palīdzība, piemēram, apģērbs, pārtikas pakas, dokumentu atjaunošana, vai vēl kāds cits sociālais atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!