Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Sestdien Jūras spēku (JS) Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju no igauņu kolēģiem par diviem jūrā pazudušiem cilvēkiem, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu, informē JS sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalniņa.

Vietne Bezvēsts.lv ziņo, ka viens no pazudušajiem - Jevgēņijs Kints ir atrasts dzīvs. To apstiprina arī Valsts policija. Kints ir veiksmīgi sasniedzis Roņu salu. Joprojām turpinās Sergeja Tvauri meklēšana.

Pēdējā ūdensmotociklistu zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons ir Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, līdz ar to meklēšanas un glābšanas operācijas vadību veic Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (JRCC Tallinn). Pēc informācijas saņemšanas, pamatojoties uz starpvalstu sadarbības līgumu cilvēku meklēšanas un glābšanas gadījumos jūrā, MRCC Rīga uz notikuma vietu nekavējoties nosūtīja Jūras spēku patruļkuģi P-09 "Rēzekne".

JRCC Tallinn vadībā pazudušo cilvēku meklēšanu veic patruļkuģis P-09 "Rēzekne" un Igaunijas meklēšanas un glābšanas vienības.

Sestdien meklēšanas darbu laikā JRCC Tallinn norīkotais helikopters jūrā atrada divus ūdens motociklus bez cilvēkiem. Cilvēki līdz šim brīdim nav atrasti, meklēšanas un glābšanas operācija turpinās.

Valsts policija informē, ka pazudušie ir Jevgēņijs Kints (1987) un Sergejs Tvauri (1986). Vīrieši sestdien, 13. jūlijā ap pulksten 10.00 ar ūdensmotocikliem izbraukuši no Rojas uz Roņu salu un ap 13.40 pazuda jūrā.

Sergejs Tvauri ir normālas miesas būves, nav matu. Viņam ir tumšas un sarkanas krāsas ūdens drošības veste, tumšs apģērbs visā augumā, tumši apavi, tumšas un baltas krāsas ķivere.

Valsts policija aicina aplūkot attēlos redzamos vīriešus un, ja jūsu rīcībā ir jebkāda noderīga informācija, kas sekmētu viņu atrašanās vietas noskaidrošanu, aicinām ziņot policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!