Valsts drošības dienests (VDD) pārbauda, vai jūlija sākumā Krievijas teritorijā, kur pie robežas ar Latviju un Baltkrieviju atrodas tā dēvētais "Draudzības kurgāns", ir viesojušies Latvijas pārstāvji, pirmdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Draudzības kurgāns" ir piemiņas vieta Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas robežu saskares punktā, kas padomju okupācijas gados ierīkota par godu triju kaimiņvalstu tautu draudzībai 2. pasaules kara laikā. Ik gadu tajā notiek dažādi piemiņas pasākumi, kuros piemin Padomju Savienības "varoņus". Latvijas pusē okupāciju slavinošie pieminekļi ir demontēti.

"Katru gadu notiek, un arī šogad kaut kas te notika, bet robežsargi te bija norīkoti kontrolei un nekādu provokāciju no tās puses nebija," "Panorāmai" sacīja Valsts robežsardzes Šķaunes nodaļas priekšnieks Aleksejs Isakovs.

Kā vēsta LTV, politiķis no Daugavpils Dmitrijs Ribņikovs apgalvo, ka šogad kurgānā ieradušies arī 50 cilvēki no Latvijas. Latvijā viņš vada biedrību ar nosaukumu "Latvijas Krievu kopienas Daugavpils nodaļa". Tās juridiskajā adresē Dmitriju Ribņikovu LTV nesastapa, otra biedrības amatpersona apgalvoja, ka viņš pārcēlies uz Pleskavu.

Pirms diviem gadiem Dmitrijs Ribņikovs startēja Saeimas vēlēšanās no Latvijas Krievu savienības saraksta, norādot, ka strādā par Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka palīgu.

VDD "Panorāmai" apliecināja, ka Dmitrija Ribņikova aktivitātēm tiek sekots līdzi, un viņš jau iepriekš ir nonācis dienesta redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!