Foto: Publiciātes attēls

Rīgā plāno uz 30 gadiem iznomāt Vidzemes tirgu, šodien Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteju informēja uzņēmuma "Rīgas nami" pārstāvji.

Kopumā nekustamo īpašums Brīvības ielā 90A veido zemes gabals 20 028 kvadrātmetru platībā un uz tā esošās būves, tostarp divi vēsturiskie tirdzniecības paviljoni.

Komitejas sēdē izskanēja, ka divi potenciālie investori ir izrādījuši interesi par teritorijas nomu.

Nomniekam būs jānodrošina Vidzemes tirgus statusa saglabāšanu.

Pašlaik plānots, ka tirgus teritorijas nomas tiesību izsoles pretendentam tiks izvirzītas vairākas prasības, piemēram, trīs gadu pieredze nekustamo īpašumu attīstīšanā.

Pretendentiem būs jāiesniedz kredītiestādes vai finanšu iestādes izziņu, kas apliecina izsoles pretendenta brīvo līdzekļu esamību vai kredītresursu pieejamību vismaz 15 miljonu eiro apmērā.

Investoriem būs jāatjauno vēsturiskā apbūve, paaugstinot to energoefektivitāti, kā arī jāsakārto un jālabiekārto teritorija.

Provizoriskais termiņš nekustamā īpašuma sakārtošanai plānots piecu gadu laikā no nomas līguma noslēgšanas.

Vidzemes tirgus nomniekam būs jānodrošina publiskās telpas pieejamība un piekļūstamība ikdienā vismaz 12 stundas.

Tirgus publiskajā telpā netiks pieļauta autostāvvietas iekārtošana, savukārt teritorijas vidū esošais zaļais skvērs būs jāpārvērš par apzaļumotu un dabisku publisko zonu ar apstādījumiem, soliņiem, dzeramā ūdens krānu, infrastruktūru bērniem u.c.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja šodien atbalstīja tirgus iznomāšanu un izstrādātos nomas tiesību izsoles nosacījumus, kā arī izteica vairākus priekšlikumus.

Deputāti arī izteica vēlmi pirms nomas tiesību izsoles iepazīties ar tās nosacījumu gala variantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!