Avotu ielā 60 notikušā sprādziena brīdī dzīvoklī atradās 1950.gadā dzimušais Jānis, no šī dzīvokļa izliktā Sergeja Hrola brālis. Hrols šajā dzīvoklī dzīvoja kopā ar sievieti, taču viņu attiecības nebija reģistrētas, dzīvoklis viņam nepiederēja, un pēc sievietes nāves Hrolu no dzīvokļa iztiesāja sievietes dēls.
Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā portālu “Delfi” informēja, ka Hrols dzīvoja dzīvoklī Avotu ielā 60 –11 kopā ar sievieti, bet viņi nebija reģistrēti laulībā, un Hrolam dzīvoklis nepiederēja. Pēc sievietes nāves, viņas 1965.gadā dzimušais dēls, kurš ir dzīvokļa likumīgais īpašnieks, ar tiesas spriedumu panācis Hrola un no viņa atkarīgo cilvēku izlikšanu no dzīvokļa.

Hrolam bija piespriesta piespiedu izlikšana no dzīvokļa, taču viņš sprādziena brīdī neatradās dzīvoklī. Augstākā tiesa pērnā gada oktobrī izsniegusi izpildu rakstu par 1944.gadā dzimušā Hrola izlikšanu no šī dzīvokļa kopā ar visām no viņa atkarīgām personām un visām viņa mantām, bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas. Viņš tika izlikts no dzīvokļa parādu dēļ. Viņam bija jāpamet dzīvoklis līdz 13.martam, taču minētajā termiņā priekšlikums netika izpildīts labprātīgi.

Tādēļ 14.martā nozīmētā izlikšana tika atlikta uz 7.aprīlī pulksten 10. Minētajā laikā Sergejam Hrolam bija jābūt mājās, pretējā gadījumā tiesas spriedums tiktu izpildīts piespiedu kārtā. Policijā informēja, ka viņš ceturtdienas rītā, kad mājā noticis sprādziens, dzīvoklī neatradās, bet iespējamais spridzinātājs bija viņa brālis – Jānis, kurš smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Pēc sprādziena piecstāvu dzīvojamā māja aizdegās un no tās tika evakuēti cilvēki. Dzīvojamā māja Avotu ielā ir pašvaldības īpašums. Ēkas konstrukcijas ir stipri bojātas, nams visdrīzāk vairs nav atjaunojams un, iespējams, apdraud ne tikai tā iemītniekus, kuri tiek evakuēti, bet arī blakus esošo māju iedzīvotājus. Mājā ir 14 dzīvokļi, no kuriem 11 ir privatizēti; kopumā mājā dzīvo aptuveni 40 cilvēku, māju apsaimnieko pašvaldība.

Rīgas pilsētas izpilddirektors aicina visus cietušos par nepieciešamo palīdzību informēt operatīvo grupu notikuma vietā vai Rīgas domi pa tālruni 7026101. Sprādziens noticis laikā, kad, saskaņā ar tiesas spriedumu, tika mēģināts izlikt kādus šīs mājas iemītniekus no dzīvokļa. Dzīvokļa iemītnieks nav atvēris durvis tiesu izpildītājam un viņam nācās lūgt policijas palīdzību. Kad atkārtoti tika mēģināts atvērt durvis, atskanēja sprādziens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!