Foto: LETA

Prokurore, kas uztur valsts apsūdzību lietā pret prokremlisko "Torņkalna mājsaimnieci" Jeļenu Kreili, pēdējā tiesas sēdē prasījusi viņai noteikt trīs gadus un sešus mēnešus ilgu reālu cietumsodu, noskaidroja portāls "Delfi".

Kreilei šai lietā celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 74.1 panta, proti, par genocīda, noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru un kara noziegumu attaisnošanu.

Kreilei jau vienreiz piespriests vienu gadu ilgs nosacīts cietumsods par Krievijas kara noziegumu attaisnošanu, taču prokuratūra šo spriedmu ir pārsūdzējusi, nepiekrītot soda apmēram.

Konkrētā lieta tika ierosināta, jo Kreile regulāri ieradās dažādos publiskos pasākumos, paužot atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā, izmantojot savu apģērbu.

Arī šoreiz Kreile tiek tiesāta par Krievijas īstenoto noziegumu slavināšanu, jo viņas mājas logos regulāri bija redzams Krievijas karogs, kā arī citas dekorācijas, kurās pausts atbalsts Krievijai.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 9. jūlijā, kad paredzētas replikas, kā arī Kreiles pēdējais vārds.

Tiesas zāles un ieslodzījuma vietas Kreilei nav sveša vieta, jo viņa aizturēta vairākkārt. 2022. gadā viņa tika aizturēta 16. marta piemiņas gājienā.

Pēc tam arī 2024. gada 16. martā viņa tika aizturēta, taču pēdējo reizi viņu aizturēja marta beigās, kad arī viņai tika piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!