Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Otrdien, 11. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas aizturēja piecus Latvijas pilsoņus, kuri tiek turēti aizdomās nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu personu pārvadāšanā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju par aizdomīgu personu grupu, robežsargi Krāslavas novadā uz kāda lauku ceļa konstatēja divas stāvošas automašīnas, kurās atradās pieci Latvijas pilsoņi. Dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka vienas automašīnas salonā atrodas arī viena aziātiskas izcelsmes persona, bet netālu no automašīnas, krūmos, vēl četras aziātiskas izcelsmes personas bez ceļošanas dokumentiem, kā arī derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Latvijas pilsoņiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 285.1 panta otrās daļas par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām.

Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Tāpat pret vienu Latvijas pilsoni uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta pēc Latvijas Republikas valsts robežas likuma 36. panta par pierobežas režīma pārkāpšanu.

Trešo valstu pilsoņi atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas saskaņā ar 2024. gada 12. marta Ministru kabineta rīkojumu Nr.184 "Par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!