Foto: LETA

Īsi pēc "Baltic Pride 2024" gājiena Valsts policija par huligānismu aizturējusi nepilngadīgu personu, informēja Valsts policijā.

Netālu no gājiena norises vietas, Valsts policija aizturēja 17 gadus vecu personu par huligāniskām darbībām.

Saistībā ar notikušo Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu vai uzņēmumu, vai organizāciju darbu jeb par huligānismu.

Likumdevējs paredzējis, ka par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Jaunietis nodots vecākiem.

Valsts policija kopā ar sadarbības partneriem turpina pastiprinātā režīmā uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību "Baltic Pride 2024" pasākuma norises vietās.

Kā ziņots, šodien Rīgā bez starpgadījumiem noslēdzās "Baltic Pride 2024" gājiens "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi".

Lai gan uz pasākumu bija ieradušies daži protestētāji, to skaits bija neliels un viņi neiesaistījās strīdos vai konfliktos ar gājiena dalībniekiem.

Gājienā piedalījās aptuveni 7000 dalībnieku.

"Baltic Pride 2024" ir ikgadējs pasākums ar mērķi veicināt un aizstāvēt LGBTQ+ kopienas tiesības Baltijas reģionā. Katru gadu tas pulcē tūkstošiem dalībnieku no dažādām valstīm, lai svinētu daudzveidību, vienlīdzību un mīlestību. Praida pasākumi Rīgā notiek vairāk nekā nedēļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!