Foto: stock.xchng

Rīgas pilsētas tiesa kādam rīdziniekam piespriedusi nosacītu cietumsodu uz pieciem gadiem un arī transportlīdzekļa vadītāja tiesību atņemšanu uz septiņiem gadiem par traģiska ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu 2021. gada decembrī Mangaļsalā, kā arī notikuma vietas atstāšanu, otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Traģēdija notika 2021. gada 4. decembra vakarā Mangaļsalā, kad "par sevi ļoti pašpārliecinātais vīrietis, ātruma cienītājs un pasaulē pazīstama motozīmola pārstāvis Latvijā" savam lielajam automobilim "Dodge Ram 1500" 30 metrus garā virvē piesējis ūdenim paredzētu piepūšamo pūsli un izdomājis lielā ātrumā pa sniegu izvizināt tuvu radu ģimeni – vienu pieaugušo un trīs bērnus.

Trakajā izbraucienā pūslis uztriecies kokam, trīs cilvēki smagi cieta, bet 12 gadus veca meitene gāja bojā.

"Latvijas Avīze" arī atgādina, ka TV raidījumam "Degpunktā" pēc šī negadījuma Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieks Helmuts Staško sacījis: "Viennozīmīgi rupjš pārkāpums. Vainīgais attiecīgi tiks sodīts. Likumā paredzēts, ka spēkrata vadītājam piemērojams pat reāls cietumsods uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot vadītāja tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem."

Laikraksts vēsta, ka lietas iztiesāšana sākotnēji bijusi paredzēta atklātā tiesas sēdē, bet, redzot žurnālistu, apsūdzētais lūdzis noteikt slēgtu tiesas procesu, šo lūgumu pamatojot ar to, ka cietuši bērni.

Apsūdzētais tiesā atzinis negadījuma faktu un notikuma vietas atstāšanu, bet noliedzis cilvēku atstāšanu bezpalīdzības stāvoklī, par ko arī bijusi prokurora apsūdzība.

"Latvijas Avīze" ziņo, ka sākotnēji apsūdzētais policijā mēģinājis vainu novelt uz cietušajiem, taču vēlāk apsūdzētajam nācies atzīt, ka viņš mēģinājis slēpt pēdas un pametis notikuma vietu, no kurienes arī transportējis cietušos uz dzīvesvietu.

Prokurors Māris Garjānis pieprasījis apsūdzētajam piecu gadu reālu cietumsodu un tiesību atņemšanu uz septiņiem ar pusi gadiem. Viņš arī apņēmies pirmās instances tiesas spriedumu pārsūdzēt.

Apsūdzētais ar cietušajiem arī ir vienojies par kompensācijām, vēsta "Latvijas Avīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!