Rīgas pašvaldības policijas (RPP) likumsargi otrdien, 18. jūnijā, Vecāķos aizturējuši kādu vīrieti, kurš vairākās biotualetēs bija izgriezies caurumus, lai varētu vērot, kā sievietes nokārto dabiskās vajadzīgas, portāls "Delfi" uzzināja RPP.

Likumsargi skaidroja, ka 18. jūnija pēcpusdienā, uzraugot drošību Vecāķu pludmalē un tās apkārtnē, RPP Drošības uz ūdens pārvaldes policisti videonovērošanas kamerās ievēroja kādu vīrieti, kurš aizdomīgi slapstījās pie biotualetēm un, tiklīdz kāda sieviete iegāja tualetes kabīnē, uzreiz steidzās pie tās. Likumsargi, pavērojot vīrieša uzvedību, nekavējoties devās pie viņa, lai noskaidrotu viņa nodomus. Uzreiz pēc tam vīrietis tika aizturēts.

Sarunas laikā atklājās, ka vīrietim šo vietu esot parādījis draugs, tādēļ arī pats nolēmis negremdēties garlaicībā, bet izklaidēt sevi bez tālākiem nodomiem. Apsekojot tualetes, bija redzams, ka dažās kabīnēs ir izgriezti caurumi, pa kuriem pārkāpējs vēroja, kā sievietes nokārto dabiskās vajadzības.

Par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas, pret pārkāpēju uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Personai piemērots naudas sods 300 eiro apmērā.

Vienlaikus par notikušo informēta Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvalde.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!