Fоtо: F64

Trešdienas, 26. jūnija, vakarā kāda sieviete reibumā pie Latvijas Okupācijas muzeja, Strēlnieku laukumā 1, sabojāja trīs plakātus, uz kuriem bija attēloti karavīri, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijā (VP).

Sieviete, kas sabojāja plakātus, no notikuma vietas aizbēga. Policija turpina skaidrot notikuma apstākļus.

Jau vēstīts, ka šogad, naktī uz 28. februāri, Latvijas Okupācijas muzejā iemesta degmaisījumu. Par notikušo sāka kriminālprocesu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā.

Marta sākumā VP aizturēja personu, kura varētu būt vainojama degmaisījuma iemešanā Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Solvitas Vības kabinetā. Vēlāk saistībā ar uzbrukumu muzejam policija aizturēja vēl divas personas.

Aprīļa beigās lieta par degmaisījuma iemešanu Latvijas Okupācijas muzejā izmeklētājus aizvedusi līdz Daugavgrīvas cietumam Daugavpilī ziņoja LTV raidījums "de facto", norādot, ka uzbrukums muzejam varētu būt organizēts tieši no ieslodzījuma vietas.

Tiek izmeklēta versija, ka tā bijusi Krievijas sarīkota diversija, līdzīgi kā citos Krievijas interesēs veiktos kaitniecības un spiegošanas gadījumos arī šajā lietā izpildītāji vervēti "Telegram" mobilajā lietotnē.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !