Foto: Kadrs no video

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 21. jūnijā ir rosinājis prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret Latvijas pilsoni par prettiesisku piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas bruņoto spēku pusē, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Kriminālprocesu pret personu VDD uzsāka 2022. gada 30. decembrī aizdomās par Krimināllikuma 77.1 pantā minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, proti, par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas Republikas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā, kas vērsts pret valsts teritoriālo un politisko neatkarību, kā arī citādi ir pretrunā ar Latvijas Republikai saistošām starptautiskajām tiesībām.

"Delfi" zināms, ka konkrētajā gadījumā VDD uzmanību pievērsis šis "TikTok" vidē pieejamais video klips.

@luna_ect2

Привет латвийской хунте!

♬ оригинальный звук - Luna

VDD 2022. gada nogalē interneta vidē konstatēja vairākus Ukrainā filmētus videomateriālus, kuros persona bija redzama militārā apģērbā ar Krievijas bruņotajiem spēkiem raksturīgu simboliku un apbruņota. Šajos videomateriālos persona pauda atbalstu agresorvalstij Krievijai, kā arī draudus Ukrainas aizstāvjiem, tajā skaitā latviešiem.

VDD izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka persona joprojām atrodas Ukrainā un piedalās Krievijas bruņoto spēku izvērstajā karadarbībā. Persona ir izsludināta meklēšanā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!