Foto: F64 Photo agency, tās fotogrāfiem vai fotopartneriem pieder visas autortiesības uz publicētajiem fotoattēliem. Fotoattēlu kopēšana un izmantošana jebkurā veidā un apjomā bez rakstiskas saskaņošanas ar aģentūru F64 Photo agency ir aizliegta.

Sestdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemts izsaukums Braila ielā Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī gāzes noplūdes rezultātā noticis sprādziens, un ir deformējusies dzīvokļa siena. Degšana netika konstatēta, un tika noslēgta gāzes padeve.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 14 cilvēki, bet vēl vienu cilvēku evakuēja glābēji. Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji, apsekojot daudzdzīvokļu māju, apdraudējumu ēkai nekonstatēja, un cilvēki varēja atgriezties dzīvokļos. Cilvēks, kurš atradās dzīvoklī, nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikušā apstākļus skaidros Valsts policija, norāda VUGD.

Savukārt svētdien pirms pieciem vakarā saņemts izsaukums uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas amatpersonām.

Pulksten 14.35 ugunsdzēsēji devās uz Dzirnavu ielu Apē, kur vienstāva dzīvojamai mājai dega ārsiena. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Atklātu degšanu cilvēki bija likvidējuši pašu spēkiem. Pulksten 15.45 glābēji darbu notikumā noslēdza.

Pirms vieniem pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Naujenes pagastu, kur cilvēks bija iekritis vienstāva dzīvojamās mājas pagrabā, kurā ir ūdens. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku no pagraba izcēla un nodeva NMPD mediķiem.

Tāpat glābēji steidzās uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, ugunsgrēks izcēlies autoservisā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg mucas, atkritumi un eļļa 650 kvadrātmetru platībā, kā arī divstāvu ēka ar ofisa telpām 500 kvadrātmetru, un garāža 150 kvadrātmetru platībā. Svētdien pulksten 18.46 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs, kurš nodots NMPD mediķiem.

Naktī uz sestdienu glābēji steidzās uz Valmieras novada Vecates pagastu, kur ezerā apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēkus krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Savukārt pulksten 00.42 saņemts izsaukums uz Alūksnes novada Ziemera pagastu, kur ezerā motorlaivai salūzis motors un cilvēks netiek krastā. Ugunsdzēsēji cilvēku un laivu nogādāja krastā.

Piektdien Krasta ielā Salacgrīvā no ūdenstilpes izcelts bojāgājušais un nodots Valsts policijai.

Piektdien glābēji steidzās uz Tukuma novada Tumes pagastu, kur notikusi trīs smago automašīnu avārija. Notikuma vietā dega divas smagās automašīnas, lopbarība un sausā zāle 130 kvadrātmetru platībā. No vienas automašīnas glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Notikuma vietā notika arīdegvielas noplūde, kas likvidēta. Ceļa braucamā daļa sakārtota un ap pulksten vieniem dienā darbs notikuma vietā noslēdzās

Jau vēstīts par avāriju uz Rīga-Ventspils šosejas 74. kilometrā pie Jaunmoku pils. Tajā bija iesaistītas trīs kravas automašīnas, bet viens cilvēks gājis bojā. Notikuma vietā visu dienu bija bloķēta satiksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!