Foto: F64

Šī gada 1. jūlijā Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā, nosūtot krimināllietu Vidzemes rajona tiesai, pabeigts pirmstiesas kriminālprocess pret personām par dokumenta viltošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, dokumenta viltošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās mantkārīgā nolūkā, valsts amatpersonas bezdarbību mantkārīgā nolūkā un krāpšanu, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību kādas pašvaldības projektu nodaļas vadītājs, būdams norīkots par pašvaldības pilnvaroto pārstāvi būvniecības līguma ietvaros, kura pienākumos ietilpa pārbaudīt izpildīto darbu apjomu, nolūkā nezaudēt pašvaldībai piešķirto finansējumu būvdarbu izpildei, vienojās ar būvuzraugiem un būvdarbu vadītāju par ikmēneša darbu izpildes aktu viltošanu, norādot tajos kā izpildītus darbus, kas faktiski nebija veikti, tādējādi tos viltojot un neizpildot uzlikto pienākumu pārbaudīt ikmēneša darbu izpildes aktos norādītās informācijas atbilstību faktiski izpildīto būvdarbu apjomam.

Pēc ikmēneša darbu izpildes aktu parakstīšanas, būvuzņēmēja valdes loceklis, zinot, ka ikmēneša darbu izpildes aktos ir norādīta nepatiesa informācija, iesniedza pašvaldībai uz šiem aktiem balstītu rēķinu, kas tika apmaksāts, tādējādi izkrāpjot vismaz 16 474,35 eiro.

Ņemot vērā, ka viena no apsūdzētajām personām vainu sev izvirzītajā apsūdzībā atzina, kriminālprocess pret šo personu izdalīts atsevišķā lietvedībā, kriminālprocesu pabeidzot ar prokurora priekšrakstu par sodu un piemērojot personai naudas sodu 17 minimālo mēnešalgu apmērā (11 900 eiro) par dokumenta viltošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Pārējā daļā kriminālprocess pret četrām personām nodots Vidzemes rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!