Foto: F64

Sestdien Latvijā reģistrēti 94 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 29 personas, bet divi cilvēki gājuši bojā, informē Valsts policija.

Sestdien, plkst. 8.55 Gulbenes novadā, Stāmerienas pagastā, no automašīnas "VW Transporter" atdalījās piekabe uz kuras atradās sacīkšu automašīna, kā rezultātā piekabe uzbrauca 1947. gadā dzimušai gājējai, kura gāja bojā notikuma vietā. Par notikušo Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu un izmeklē negadījuma apstākļus.

Savukārt plkst. 9.58 Jūrmalā uz autoceļa A10 (Rīga-Ventspils) notika sadursme starp vieglo automašīnu "Citroen" un motociklu "Kawasaki". Negadījumā bojā gāja 1968. gadā dzimušais motocikla vadītājs. Par notikušo Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu un izmeklē negadījuma apstākļus.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 504 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 264 par ātruma pārsniegšanu un četri par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi un 16 kriminālprocesi, norāda policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!