Foto: Agnija Reiniece

Igaunijas jūras meklēšanas un glābšanas dienests naktī uz pirmdienu lēmis pārtraukt otru ūdens motociklistu, kas bija pazudis jūrā, esot ceļā no Kaltenes uz Roņu salu, jo esot maza iespēja, ka šādā ūdens temperatūrā cilvēks var izdzīvot tik ilgu laiku, TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Krasta apsardzes dienesta priekšnieks Krists Kristlībs.

Meklēšana pārtraukta pulksten 3 naktī.

Kā pauda Kristlībs, abi vīrieši ūdens motociklus pametuši un centušies paši sasniegt krastu, un šāda rīcība apgrūtinājusi meklēšanas darbus.

Vīrieša meklēšana pārtraukta pavisam, apstiprināja Krasta apsardzes dienesta priekšnieks.

Jau ziņots, ka sestdien, 13. jūlijā ap pulksten 10.00 divi vīrieši ar ūdensmotocikliem izbraukuši no Kaltenes uz Roņu salu un ap 13.40 pazuda jūrā.

Viens no pazudušajiem – Jevgēņijs Kints – ir atrasts dzīvs. To apstiprina arī Valsts policija. Kints ir veiksmīgi sasniedzis Roņu salu.

Pēdējā ūdensmotociklistu zināmā atrašanās vieta un aprēķinātais meklēšanas un glābšanas rajons bija Igaunijas teritoriālajos ūdeņos, līdz ar to meklēšanas un glābšanas operācijas vadību veica Igaunijas Apvienotā jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (JRCC Tallinn).

Pēc informācijas saņemšanas, pamatojoties uz starpvalstu sadarbības līgumu cilvēku meklēšanas un glābšanas gadījumos jūrā, Jūras spēku (JS) Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) uz notikuma vietu nekavējoties nosūtīja Jūras spēku patruļkuģi P-09 "Rēzekne".

Sestdien meklēšanas darbu laikā JRCC Tallinn norīkotais helikopters jūrā atrada divus ūdens motociklus bez cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!