Foto: Shutterstock

Zemgales rajona tiesa Dobelē kādam vīrietim par par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu piespriedusi pusgadu cietumā, vēsta portāls "tiesas.lv".

Apsūdzētajam grozīts drošības līdzeklis uz apcietinājumu, un persona apcietināta tiesas zālē.

Konkrētajā gadījumā apsūdzētais noziedzīgo nodarījumu izdarīja, būdams jau iepriekš vairākas reizes tiesāts par identiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, un tas liecina, ka apsūdzētais nav labojies un iepriekš piemērotie soda veidi, kas nebija saistīti ar brīvības atņemšanu, nav sasnieguši savu mērķi.

Zemgales rajona tiesas tiesnese Zita Studente norādījusi, ka pagaidu aizsardzības pret vardarbību mērķis ir radīt drošību un pasargāt personu, kura ar pieteikumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību ir vērsusies tiesā. Savukārt ļaunprātīga nolēmuma par pagaidu aizsardzību pret vardarbību nepildīšana ir pamats saukt personu pie Krimināllikumā paredzētās atbildības.

Tiesnese norāda, ka tiesiskās drošības un tiesiskās paļāvības princips uzliek valstij pienākumu nodrošināt personām, kurām piemērota pagaidu aizsardzība pret vardarbību, ticību un paļāvību, ka tās tiks pietiekami aizsargātas un aizskāruma gadījumā pārkāpējs tiks atbilstoši sodīts.

Zemgales rajona tiesas Dobelē spriedums nav stājies spēkā. Lietas dalībnieki to var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!