Foto: AFP/Scanpix/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde aizturējusi divus ārvalstu pilsoņus par mēģinājumu nelikumīgi pārvietot teju 10 kilogramus marihuānas pāri Latvijas valsts robežai, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Jūlijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas pierobežā muitas kontroles pasākumu veikšanai apturēja vieglo automobili "Mersedes-Benz" ar Lietuvas valsts reģistrācijas numuru.

Auto virzījās no Salacgrīvas Igaunijas virzienā, to vadīja Lietuvas pilsonis un tajā atradās arī pasažiere, Lietuvas pilsone.

Muitas kontroles laikā, piedaloties kinologam ar narkotisko vielu meklēšanas suni, bagāžas nodalījumā tika atrasta soma ar 10 saiņiem zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielas.

Saskaņā ar saņemto eksperta atzinumu ekspertīzei iesniegtā zaļganbrūnas krāsas izžāvētā augu valsts izcelsmes masa ir gandrīz 10 kilogrami (9921,1 grams) kanabiss jeb izžāvēta marihuāna.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par mēģinājumu veikt narkotisko vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu pārvadāšanu realizācijas nolūkā, kas izdarīts lielos apmēros, un par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Abas personas atzītas par aizdomās turētām un tām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē šogad kopumā uzsākts 81 kriminālprocess par narkotisko vai psihotropu vielu, šo vielu izgatavošanai paredzēto izejmateriālu (prekursoru), jauno psihoaktīvo vielu vai to saturošu izstrādājumu, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai nelikumīgā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!