Foto: Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) ierosinājis uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonu un privātpersonu par krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, portāls "Delfi" uzzināja birojā.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka Valsts policijas amatpersona ar savu dzīvesbiedru izdarīja krāpšanu, proti – vairāku gadu garumā nepamatoti pieprasīja un izkrāpa no Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas uzturlīdzekļus, kā rezultātā valstij radīts materiālais kaitējums vairāk nekā 15 000 eiro apmērā.

Pret Valsts policijas amatpersonu un privātpersonu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 177. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – krāpšana personu grupā – izdarīšanu.

Saskaņā ar likumu, par krāpšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

IDB 2024. gada pirmajā pusgadā ir uzsācis 28 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 84 kriminālprocesos. Šā gada pirmajā pusē prokuratūrai ir nodoti 24 kriminālprocesi un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 41 personu –27 amatpersonām un 14 fiziskām personām – par 41 noziedzīgu nodarījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!