Foto: LETA

Trešdien vairāki satraukti aculiecinieki portālam "Delfi" ziņoja par melniem dūmiem, kas redzami virs Skanstes, daloties arī ar foto un video. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portāls "Delfi" uzzināja, ka 40 glābēji cīnās ar liesmām angārā Ganību dambī. Turklāt spēcīga sadūmojuma dēļ VUGD aicina šajā apkaimē dzīvojošos aizvērt logus, durvis, izslēgt ventilācijas un rekuperācijas iekārtas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portāls "Delfi" uzzināja, ka trešdien pulksten 13.53 saņemts izsaukums Ganību dambi Rīgā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vairāki angāri.

No objekta pārstāvjiem tika saņemta informācija, ka degošajos angāros atrodas titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, kā arī naftas produktus saturošas eļļas. Tāpēc sadarbībā ar Rīgas domi tiek organizēta grants piegāde, lai ar to noklātu šo vielu, kas ļautu noslāpēt liesmas un samazināt sadūmojumu tuvākajā apkārtnē.

Papildus tiek īstenoti pasākumi, lai no liesmām nosargātu vēl vienu blakus esošo angāru, akcentēja VUGD.

Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas, divas autokāpnes, šlūteņu un putu specializētais automobilis.

Lai saglabātu VUGD spējas reaģēt arī uz citiem notikumiem Rīgā un tās apkārtnē, papildus dežūrmaiņā ir iesaistītas amatpersonas, kas atradās atpūtas laikā un kas varēs doties uz citiem izsaukumiem.

VUGD papildināja, ka sadarbībā ar Rīgas domi tika organizēta grants piegāde, lai ar to noklātu šo vielu, kā arī tam nepieciešamā tehnika – sešas kravas automašīnas, trīs frontālie iekrāvēji un divi traktori. Tas ļāva noslāpēt liesmas un samazināt sadūmojumu tuvākajā apkārtnē.

Papildus tika īstenoti pasākumi, lai no liesmām nosargātu vēl vienu blakus esošo angāru.

Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs.

Pulksten 18.36 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās liesmu izplatīšanos ierobežot.

Notikuma vietā dega pieci angāri kopumā 900 kvadrātmetru platībā, kā arī starp angāriem novietotā gatavā produkcija un tehniskās iekārtas 650 kvadrātmetru platībā.

Kopējā degšanas platība bija 1550 kvadrātmetri.

Lai koordinētu visu iesaistīto pušu darbu un nepieciešamo resursu iesaisti, notikuma vietā tika izveidots operatīvais štābs, kurā tika iekļauti operatīvo dienestu, objekta, Valsts vides dienesta, Rīgas domes pārstāvji un citu iestāžu pārstāvji.

Situācijas novērtēšanu no gaisa veica VUGD drons.

Šobrīd darbs notikuma vietā joprojām turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!