Foto: Shutterstock

Par antropoloģes Annas Žabickas radinieces kaimiņa rīcību, traucējot un apdraudot sievietes dzīvi, Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija (RVPP) sākusi divus administratīva pārkāpuma procesus, portālu "Delfi" informēja RVPP.

Pērn aprīlī saņemts iesniegums par personas trokšņošanu, par ko tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process par miera traucēšanu, bet šogad jūlijā saņemts iesniegums par personas rīcību, proti, trokšņošanu un izteiktajiem draudiem nodarīt fizisku kaitējumu.

Iesnieguma daļa par draudu izteikšanu tika nosūtīta Valsts policijai (VP), savukārt par miera traucēšanu RVPP uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

VP portālu "Delfi" informēja, ka ir saņemts iesniegums par konfliktu ar kaimiņu un iespējamu draudu izteikšanu, un saistībā ar notikušo šā gada 9. jūlijā uzsākta resoriskā pārbaude, kas šobrīd turpinās.

Kopš 2023. gada uz konkrēto vietu RVPP saņemti pieci izsaukumi, no kuriem trīs par trokšņošanu, viens par to, ka kaimiņš mēģina ielauzties izsaucējas dzīvoklī, informācija par šo gadījumu tika nodota Valsts policijai, un vēl viens par nepiederošu personu atrašanos dzīvoklī.

Ziņots, ka ceturtdienas vakarā pie līdzcilvēkiem sociālajā platformā "X" pēc palīdzības vērsās antropoloģe Anna Žabicka, izvērstā ierakstu pavedienā vēstot par savas radinieces samilzušo konfliktu ar biedējošu kaimiņu, jo iesaistītās iestādes, kurām jautājums būtu jārisina, ar to netiekot galā. Kā piektdien portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē, konkrētais vīrietis dzīvokli īrē no privātpersonas – pašvaldība viņu no šī īpašuma izlikt nevar, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!