Foto: LETA

Valsts policijā saņemti vairāki iesniegumi saistībā ar tūrisma kompānijas "Fisom" braucienu uz Portugāli, kas apstājās Spānijā un atstāja tur iestrēgušus vairākus desmitus jauniešu, noskaidroja portāls "Delfi".

Policijā ir uzsākta resoriskā pārbaude, lai noskaidrotu, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums.

Portāls "Delfi" ceturtdien vēstīja, ka uzņēmuma "Fisom" organizētā ekskursija, kas dēvēta par "nometni" sērfošanai Portugālē, tikai daļēji sasniedza tās mērķi – divi no trim autobusiem ar jauniešiem vecumā aptuveni no 13 līdz 20 gadiem ir palikuši kādā kempingā Spānijā, savukārt organizatori nav sasniedzami.

Pēc publikācijas gan sociālajos medijos lasāmi, gan "Delfi" redakcijā saņemti vairāki stāsti par jauno cilvēku un viņu vecāku pieredzi saistībā ar SIA "Fisom" organizētām ekskursijām.

Kopumā tūrisma operatora "Fisom" organizētajā braucienā uz Portugāli devās 171 cilvēks.

Pēc vairāku dienu klusēšanas "Fisom" mājaslapā uzņēmums lakoniski pauda, ka drīz nāks klajā ar paziņojumu, taču tāda vēl nav.

Spānijā iestrēgušie jaunieši patlaban atrodas ceļā uz Latviju, jo Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) anulēja "Fisom" licenci, kā arī, ņemot vērā, ka "Fisom" nespēj pildīt savas saistības, nodrošināja jauniešu repatriāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!