Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 139 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 18 personas un viena gājusi bojā, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Pēc policijas apkopotajiem datiem, ceļu satiksmes negadījums ar bojāgājušo reģistrēts Zemgales reģionā. Kopumā tur pirmdien fiksētas 16 avārijas, no tām divās cietuši cilvēki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informē, ka pirmdien neilgi pēc septiņiem vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā vieglā automašīna atrodas grāvī.

Aģentūra LETA ziņo, ka pirmdien ap pulksten 19.10 policijā saņemta informācija, ka Aizkraukles pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums – apgāzies mikroautobuss "Volkswagen". Negadījumā cieta automašīnas pasažieris, kurš nogādāts medicīnas iestādē, taču automašīnas vadītājs gāja bojā.

VP par notikušo sākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Ugunsdzēsēji glābēji no transportlīdzekļa izcēla bojāgājušo un cietušo, kuru nogādāja līdz NMPD mediķiem.

Visvairāk negadījumu – 89 – reģistrēti Rīgas reģionā. Tur 11 avārijās cietuši 11 cilvēki, tostarp divi gājēji, seši velosipēdisti un viens elekriskā skrejriteņa vadītājs.

13 ceļu satiksmes negadījumi reģistrēti Latgales reģionā un vienā no tiem cietis velosipēdists. Kurzemē reģistēti 12 negadījumi, kur cietuši trīs cilvēki – no viņiem divi bijuši velosipēdu vadītāji.

Vidzemē aizvadītajā diennaktī policija reģistējusi deviņus ceļu satiksmes negadījumus.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 327 administratīvo pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 162 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvā pārkāpumu process un pieci kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!