Foto: Valsts policija

Šā gada 1. augustā Rīgā, Juglas mikrorajonā, Valsts policija (VP) aizturēja 2001. gadā dzimušu vīrieti un viņa 1997. gadā dzimušo līdzdalībnieci par sevišķi bīstamu narkotisko vielu realizāciju nepilngadīgam jaunietim, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Turpinot darbu narkotisko vielu aprites apkarošanas jomā, VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja darbinieki Rīgā, Juglā, aizturēja 2001. gadā dzimušu vīrieti, kurš realizēja sevišķi bīstamu narkotisko vielu – amfetamīnu – 17 gadus vecam jaunietim. Tāpat aizturēta šī vīrieša līdzdalībniece – 1997. gadā dzimusi sieviete.

Minētā viela izņemta. Tā atņemta gan aizturētajam vīrietim, gan viņa līdzdalībniecei, gan nepilngadīgajam jaunietim, kurš tikko iegādāto vielu vēl nebija paspējis lietot.

Veicot sankcionēto kratīšanu personas dzīvesvietā, kopumā tika atrasti un izņemti 60 grami amfetamīna, 20 "Subutex" tabletes un svari.

VP rīcībā esošā informācija liecina, ka minētais vīrietis nodarbojās ar narkotisko un psihotropo vielu realizēšanu tieši nepilngadīgām personām Rīgā, Stacijas laukuma un Purvciema mikrorajona apkaimē.

Aizturētais vīrietis iepriekš vairākkārtīgi sodīts gan par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti, gan arī par dažādiem mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par iepriekš izdarītajiem noziegumiem viņš jau izcietis cietumsodu.

Policijā papildina, ka kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, proti, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu nepilngadīgai personai.

Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!