Foto: LETA, DELFI

Tuneļos Rīgas centrā un to tiešā tuvumā ir lielākā iespēja pazaudēt maku vai telefonu, vai abus. Kā nesen uz savas ādas pārliecinājās arī TV3 žurnālists Artūrs Špaks, kabatzagļi galvaspilsētas tuneļos sastopami teju visu laiku un ir bruņoti ar piparu gāzi. To, ka kabatzagļiem Centrālās stacijas tuneļi ir iecienītākā vieta, "Delfi" apliecina arī Valsts policijas pārstāve Līga Dziļuma. Skaidrojam, kā sevi pasargāt, ja tiesībsargi ir bezspēcīgi.

Reti reidi, un vietumis izvietotas kameras

Dziļuma norāda, ka visvairāk ziņu par kabatzagļu aktivitāti policija saņem no tuneļiem ap Stacijas laukumu, kā arī citiem centrā.

Rīgas gājēju pazemes tuneļos kabatzādzības nemainīgi ir bieža problēma, apstiprina arī Pašvaldības policijas (RVPP) pārstāve Kristīne Kļaveniece. Šī gada pirmajos sešos mēnešos Pašvaldības policija vien gājēju tuneļos pilsētas centrā fiksējusi 15 iespējamus zādzību mēģinājumus vai kabatzagļu pulcēšanās gadījumus. Tāpat šajā laika posmā vienreiz fiksēts kāds iespējamais zaglis, kurš nespēja paskaidrot pie viņa konstatēto mantu piederību. Šajā reizē gan cietušais netika sastapts un informācija nodota Valsts policijai," norāda Kļaveniece.

Pašvaldības policisti minētajās teritorijās redzami bieži. Savukārt kopīgos reidos ar Valsts policiju viņi šogad pa Stacijas laukumu, tostarp tuneļiem, devušies trīsreiz, "Delfi" apliecina tiesībsargi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!