Foto: Shutterstock

Šī gada augusta sākumā Valkā tika konstatēts huligānisks uzbrukums, kura laikā vairākas personas pielietoja fizisku vardarbību pret 1979. gadā dzimušu vīrieti. Valsts policija (VP) aizturēja trīs vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par šo noziegumu, portālu "Delfi" informēja policijā.

Šī gada 2. augustā, neilgi pirms pulksten trijiem dienā, Valkas novadā, Valkā, Raiņa ielā, publiskā vietā izcēlās konflikts, kura laikā vairākas personas uzbruka garāmgājējiem. Trīs vīrieši, rupji pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot sabiedrisko mieru, pielietoja fizisku vardarbību pret 1979. gadā dzimušu vīrieti. Cietušais, kurš uzbrucējus nepazina, pēc konflikta tika nogādāts medicīnas iestādē, kur viņam sniedza nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Pēc notikušā Valsts policija uzsāka kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 231. panta otro daļu par huligānismu. Izmeklēšanas gaitā tika aizturēti trīs vīrieši – dzimuši 1997., 2000. un 1989. gadā, kuri tiek turēti aizdomās par šo noziegumu. Visi trīs aizturētie ir atzinuši savu vainu un sadarbojas ar izmeklēšanu. Vīriešiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Saskaņā ar Krimināllikuma 231. panta otro daļu, par huligānismu, kas izdarīts personu grupā vai saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, ir paredzēta kriminālatbildība. Izmeklēšana turpinās, un VP veic visus nepieciešamos izmeklēšanas pasākumus, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Likumsargi atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina nav pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!