Foto: Privātais arhīvs

"Šāvienu dzirdējām piektdienas vakarā, te netālu ir medību teritorija, tornis. Sestdien ganībās manījām, ka viena govs guļ. Tad vēlāk tikai ieraudzījām, ka tai ir šauta brūce. Izsaucām policiju," portālam "Delfi" stāsta kādas liellopu saimniecības Plakanciemā īpašnieks.

"Nav skaidrs, kurš un kāpēc šāva, bet govs ir beigta," saka vīrietis, minot, ka pēc šautās brūces konstatēšanas ir izsaukta policija. Viņš stāsta, ka policija ieradās notikuma vietā, un saziņa ar likumsargiem notiek joprojām, taču plašākas skaidrības par notikušo vēl nav.

Kā portālam "Delfi" stāsta liellopu īpašnieks, govis dzīvo ārā cauru diennakti, un no medību teritorijas tās atdala vien elektriskais gans.

Valsts policija portālam "Delfi" apstiprināja, ka šāds gadījums ir fiksēts, kā arī sākts kriminālprocess – 18. augustā Valsts policija saņēma informāciju, ka uz kāda lauka atrodas nošauta govs. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta otrās daļas, un ir nozīmēta ekspertīze.

Krimināllikuma 112. pants nosaka sodu par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums.

Paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai arī naudas sods.

Valsts meža dienestā (VMD) portālam "Delfi" norādīja, ka ir informēti par šādu gadījumu, taču Valsts policija ar jautājumiem dienestā vai informācijas pieprasījumu nav vērsusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!