Foto: ReTV

Nedēļas nogalē Valsts policija (VP) saņēma informāciju par mēģinājumiem izkrāpt naudu, izmantojot stāstu par traģisko ceļu satiksmes negadījumu Gulbenes novadā, Lizuma pagastā. Jau vēstīts, ka traģiskais ceļu satiksmes negadījums notika naktī uz 19. septembri. Vadītājam zaudējot kontroli pār automašīnu, tā ietriecas kokā, bojā ejot četriem cilvēkiem, bet vēl viena nogādāta slimnīcā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem, lai neiekristu krāpnieku slazdos.

Kā portālam "Delfi" precizēja policijā, šādi krāpniecības mēģinājumi izpaužas kā sociālo mediju ieraksti ar aicinājumu ziedot bojāgājušo ģimenēm. Taču norādītie krāpnieku konti nav ar tiem saistīti . VP norāda, ka šobrīd nav informācijas par apkrāptiem cilvēkiem, taču likumsargi preventīvi ziņo, lai iedzīvotāji būtu uzmanīgi un pārbaudītu, vai aicinājumi ziedot ir saistīti ar konkrētiem gadījumiem. Līdz šim novēroti arī aicinājumi ziedot uz ārzemju kontiem, piemēram, Nīderlandes.

Tāpat saistībā ar aizvadītās nedēļas traģisko ceļu satiksmes negadījumu, VP precizē iepriekš izskanējušo informāciju plašsaziņas līdzekļos par to, ka 2007. gadā dzimušais bojāgājušais autovadītājs jau agrāk būtu nonācis policijas redzeslokā par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu. Precizējot apstākļus, noskaidrots, ka pavasarī minēto ceļu satiksmes negadījumu bija izraisījis bojāgājušā brālis ar citu transportlīdzekli. Valsts policija atvainojas tuviniekiem un izsaka līdzjūtību saistībā ar notikušo traģēdiju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Negadījumā gāja bojā četri jaunieši, bet viens nogādāts slimnīcā.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi, norāda VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!