Foto: LETA

Valsts apsūdzības uzturētāji Mārtiņa Bunkus slepkavības krimināllietā apsūdzētajiem Aleksandram Babenko un Mihailam Uļmanam, kuriem tiek inkriminēta slepkavības pasūtīšana, prasa 20 gadus ilgu cietumsodu, bet slepkavības izpildīšanā apsūdzētajam Viktoram Krivošejam prokuratūra lūdz piespriest mūža ieslodzījumu, noskaidroja portāls "Delfi".

Krimināllietā apsūdzēti uzņēmēji Uļmans un Babenko, kā arī Krievijas pilsonis Krivošejs.

Gan Uļmanam, gan Babenko prasīta arī mantas konfiskācija.

Visi trīs apsūdzētie joprojām atrodas apcietinājumā.

Mārtiņš Bunkus 2018. gada pavasarī tika nošauts Mežaparkā, netālu no Iekšlietu ministrijas. 2022. gada nogalē par slepkavības pasūtīšanu tika celtas apsūdzības uzņēmējiem Uļmanam un Babenko, kā arī par tās izdarīšanu – Krivošejam.

Par slepkavības organizētāju izmeklētāji uzskata Genādiju Vaļaginu, kurš 2022. gada pavasarī pats tika noslepkavots.

2022. gada vasarā, kad iespējamie vainīgie jau bija aizturēti, VP pārstāvji raidījumam "Nekā personīga" atklāja, ka Bunkus lietā pretdarbība izmeklēšanai notikusi arī pašā policijā, piemēram, bijuši centieni panākt par citiem noziegumiem apcietinātu personu atzīšanos Bunkus slepkavībā un slēpti uzzināt, kā virzās izmeklēšana šajā lietā.

Kā policijas priekšnieks Armands Ruks iepriekš pauda "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc", saliekot Bunkus slepkavības izmeklēšanas "puzli", rodas aizdomas par atsevišķu Valsts policijas (VP) amatpersonu apzinātu bezdarbību vai pat darbošanos pret izmeklēšanu.

Viņš gan uzsvēra, ka šie aizdomīgie kolēģi policijā vairs nestrādā, un, ja aizdomas ir pamatotas, tad tās jāizmeklē un jāpierāda citai iestādei – Iekšējās drošības birojam (IDB).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!