Foto: DPA/Scanpix/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 25. septembrī aizturēja Latvijas pilsoni aizdomās par terorisma publisku slavināšanu un attaisnošanu, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

"Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ir Raitis Gobiņš, kurš interneta vidē kļuvis bēdīgi slavens ar to, ka publicē seksuāli uzmācīga rakstura ierakstus sociālajā tīklā "X", kuros veic neķītras darbības ar ādas jakām, tostarp uz ielas, apšpricējot tās ar spermai līdzīgu šķidrumu.

Gobiņa sociālo tīklu ierakstos starp daudzām seksuāla rakstura bildēm un video atrodami arī ieraksti, kuros viņš attaisno terorismu, pārliecinājās portāls "Delfi".

Kriminālprocesa ietvaros VDD 25. septembrī personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības. To laikā tālākai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji un piezīmes.

VDD, veicot informatīvās telpas monitoringu, noskaidrojis, ka persona vietnē "X" publicējusi vairākus ierakstus, kuros pausts atbalsts teroristisko organizāciju sludinātajai, vardarbību attaisnojošajai ideoloģijai. Persona ierakstos slavinājusi teroristu grupējumu "Al-Qaeda" un agresorvalsts Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, skaidroja dienestā.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!