Foto: VDD

Valsts drošības dienests (VDD) ir veicis pārbaudi saistībā ar sociālās tīklošanās vietnēs izplatītu informāciju par kādas veikala "Postcard" pārdevējas pret latviešiem vērstiem izteikumiem un atteikšanos apkalpot klientus latviešu valodā. VDD ir veicis pārrunas ar pārdevēju, kā arī citām atbildīgajām personām, brīdinot par paredzēto atbildību noziedzīgu nodarījumu veikšanas gadījumā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

18. oktobra vakarā sociālās tīklošanās vietnēs plašu rezonansi izraisīja informācija par gadījumu, kad kāda veikala "Postcard" pārdevēja atteikusies apkalpot klienti latviešu valodā un naidīgi izteikusies par latviešu tautu. Saskaņā ar klientes rakstīto, pārdevēja runājusi krievu valodā, izturējusies agresīvi un norādījusi, ka tas ir "krievu veikals".

Reaģējot uz šo informāciju, VDD nekavējoties uzsāka notikušā apstākļu noskaidrošanu. Dienests identificēja pārdevēju un 19. oktobrī ar viņu veica preventīvas pārrunas, brīdinot, ka par darbībām, kas vērstas uz nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu, var tikt piemērota kriminālatbildība.

Tāpat VDD amatpersonas veica pārrunas gan ar konkrētā veikala, gan tirdzniecības centra, kur veikals atrodas, vadību. Veikala un tirdzniecības centra vadība apliecināja, ka tiks veikti iekšēji pasākumi līdzīgu incidentu novēršanai.

Sociālā tīklā ierakstā minēts, ka notikumi norisinājušies tirdzniecības centra "Mols" veikalā "Postcard". Agresīvā pārdevēja atteikusies klienti apkalpot latviski, norādot, ka, viņas ieskatā, "nacisti ir tie, kas neatzīst nevienu citu valodu". Tāpat pārdevēja norādījusi, ka "šis ir krievu veikals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!