Otrdien vakarā, ap plkst.19 Rīgas rajona Ķekavas pagasta Baložos, veicot būvdarbus, no elektriskās strāvas trieciena gājis bojā strādnieks.
AS "Latvenergo" rīcībā esošā informācija liecina, ka būvdarbos izmantotā tehnika skārusi 20 kilovoltu līniju, kā rezultātā strādnieks saņēmis strāvas triecienu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija liecina, ka elektrolīnijas vadus ar bultu aizķērusi betonsūkņa automašīna.

Elektrolīnija nepieder "Latvenergo", tomēr energokompānija saņem informāciju par visiem bojājumiem sistēmā, informēja "Latvenergo" Korporatīvo komunikāciju departamenta Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.

Elektrolīnija pieder Baložu pašvaldībai.

Saskaņā ar VUGD informāciju darbus veicis uzņēmums SIA "PBLC International". Uzņēmuma mātes kompānijas "PBLC" Drošības daļā informēja, ka betonsūknim tika norādīta vieta, kur jāveic darbi. Strādnieki devušies pēc vajadzīgajiem instrumentiem, taču ieraudzījuši uzliesmojumu.

Atgriežoties būvdarbu vietā, strādnieki konstatējuši, ka betonsūknis atrodas citā vietā un, acīmredzot, bija manevrējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!