Otrdien Rīgas Ekonomikas policija, veicot pārbaudi kādā Saites ielas namā un tā teritorijā esošajā saimniecības ēkā, atklājusi jaunu un salīdzinoši nesen ierīkotu nelegālā alkohola ražošanas un tirdzniecības vietu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora pārstāvis Edgars Dudko.
Minētajā adresē atrasts šķirdums ar alkoholam raksturīgu smaržu, kopumā 122 litri, kā arī tukšas puslitra tilpuma plastmasas pudeles ar vāciņiem, pašizgatavota alkohola ražošanas ierīce un pudeļu mazgāšanai paredzētas speciāli aprīkotas vannas.

Zināms, ka nelegālā ražošana un izplatīšana notikusi aptuveni nepilnu mēnesi, un ar to nodarbojās kāds 1985.gadā dzimis, agrāk nesodīts vīrietis ar savdabīgu humora izjūtu, informē Dudko. "Par to liecinājis cenrādis, kurā piedāvāts iegādāties degvīnu "Antikrīze", tā saucamo kandžu ar nosaukumu "zemnieka sapnis", kā arī iespēja saņemt dāvanu līdzi sev atvedot draugu," teikts policijas izplatītajā paziņojumā.

Izņemtais alkohols nodots ekspertīžu veikšanai, pēc kuru rezultātu saņemšanas lems par kriminālprocesa uzsākšanu par nelegālu alkohola izgatavošanu un glabāšanu lielos apmēros. Tāpat policijā uzsākta administratīvā lietvedība par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu, kā arī uzsākts kriminālprocess par alkohola tirdzniecību.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!