Foto: Valsts policija
Kompānija "Akvalife.eu" un fitnesa akadēmija "Sportima" izsludinājušas 2500 eiro vērtu atlīdzību par informāciju, kas varētu palīdzēt notvert Imantas pedofilu. Pagaidām gan noderīga informācija, kas veicinātu noziedznieka notveršanu, nav saņemta, pastāstīja "Akvafile.eu" pārstāve Oksana Ļitviņenko.

Atlīdzības fondu veido 1000 eiro, kurus persona varēs saņemt skaidrā naudā, savukārt 1500 eiro vērtībā kā balva tiks piešķirts fitnesa kluba "Sportima" VIP abonements. Pagaidām gan naudas balvas izsludinātāji nekādu konkrētu informāciju no ziņotājiem neesot saņēmuši.

Pārsvarā personas, kuras informējušas rakstiski par iespējamo pedofilu, sniegušas ļoti vispārīgu informāciju. Ļitviņenko norādīja, ka sniegtajai informācijai jābūt tādai, kuru tiesībsargājošās iestādes patiešām varētu pārbaudīt.

Kā pastāstīja Ļitviņenko, kompānijas sadarbosies ar policiju un saņemto informāciju, kas varētu palīdzēt paātrināt noziedznieka identitātes noskaidrošanu un viņu atrast, nodos kārtībsargiem Valsts policijā. Vienlaikus uzņēmums un fitnesa klubs vēl nav vienojušies ar policiju par kādu noteiktu sadarbības formu.

Ļitviņenko uzsvēra, ka gadījumā, ja ziņotājs pats vēlēsies saglabāt anonimitāti, tad tāda viņam tiks nodrošināta un viņa personas dati netiks izpausti.

Kā ziņots, policija meklē pedofilu, kurš Pārdaugavā, Imantas mikrorajonā, pastrādājis dzimumnoziegumus pret četrām mazām meitenēm. Policijas rīcībā ir iespējamā vainīgā fotorobots un DNS.

Iedzīvotāji, kuri var sniegt palīdzību noziedznieka notveršanā, tiek lūgti zvanīt policijai pa tālruni 67 086 546, 110 vai ziņot anonīmi - 67 086 677.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!