Foto: Valsts policija
5. aprīlī Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti devušies aizturēt kādu nelegālo cigarešu un alkohola tirgotāju, taču, ieraudzījis policiju, vīrietis meties bēgt un bēgšanas laikā ietriecies ar savu transportlīdzekli policijas automašīnā.

Valsts policijā portālam "Delfi" pastāstīja, ka likumsargi saņēmuši operatīvo informāciju par Ķengaraga iedzīvotāju, kurš, iespējams, nodarbojas ar nelegālo cigarešu un alkohola tirdzniecību. Policisti noskaidrojuši vīrieša atrašanās vietu un devušies viņu aizturēt, taču netālu no vīrieša dzīvesvietas pamanījuši viņu braucam ar automašīnu.

Pamanot policijas automašīnu, vīrietis meties bēgt un bēgšanas laikā atpakaļgaitā ietriecies likumsargu vadītājā auto, radot nelielus bojājumus. Neraugoties uz šo incidentu, policisti viņu aizturējuši. Vīrietis izskatījies narkotisko vielu iespaidā.

Daļu no nelikumīgajām akcīzes precēm policisti atraduši viņa automašīnā. Tāpat nelegālais alkohols un cigaretes atrastas arī kratīšanas laikā vīrieša garāžā. Kopumā policisti no vīrieša atsavinājuši 31 800 cigarešu un 35 litrus alkohola bez Latvijas akcīzes markām.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis ar nelegālajām akcīzes precēm apgādājis "točkas" un darbojies personu grupā.

Aizdomās turētais 1975. gadā dzimušais vīrietis nogādāts iecirknī. Tāpat vīrietim noteikta ekspertīze, lai pārliecinātos, vai viņš lietojis narkotiskās vai kādas citas apreibinošās vielas. Iespējamais vainīgais jau iepriekš saukts pie kriminālatbildības par slepkavību un zādzībām, par saviem noziegumiem cietumā kopumā pavadot 17 gadus.

Saistībā ar pārkāpumiem akcizēto preču jomā pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.1 panta 2. daļas – par nelegāla alkohola realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat vīrietim nāksies atbildēt par braukšanu bez tiesībām un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!